Bijzonder gewoon

Voor mij ligt deel 1 van ons NAH Masterplan. Klein en overzichtelijk. Je zou ook een dik boek kunnen verwachten. Want hersenletsel is complex en heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven.

Wanneer iemand hersenletsel oploopt komt hij of zij in een totaal andere wereld terecht.

Een wereld van zorg en een veranderde realiteit dat niets meer hetzelfde is.

Ga er maar aan staan, een nieuw evenwicht vinden en een nieuwe toekomst durven schetsen. Uit onze praktijkervaringen blijkt steeds weer hoe bijzonder moedig mensen met hersenletsel zijn: zij maken op allerlei wijzen een nieuwe start, met een andere carrière of andere relaties. Je moet het lef maar hebben!

Zijn deze mensen bijzonder? Ik zou zeggen bijzonder gewoon. Want deze mensen zijn gewoon wie ze zijn, misschien anders dan voor het letsel, maar toch gewoon zichzelf.

Voor iedereen die hersenletsel oploopt zou ik zeggen: wat wil jij bereiken? Wees jezelf en durf een focus te leggen op de toekomst. Velen gingen je voor, en leiden een leven dat jij op dit moment niet voor mogelijk houdt.

Dit boekje is niet bijzonder, maar vooral wel gewoon. Het stelt je de vragen die nodig zijn om jezelf een beeld te kunnen vormen van wat jij wil en nodig hebt. Even stilstaan bij je nieuwe leven, en dan verder. Of zoals één van de deelnemers van Kunst-Zinnig-Brein mooi verwoordde: ‘Dus geknakt? Misschien een andere richting op gegaan.

Bijzonder gewoon en gewoon bijzonder: dat ben jij!

Annet