Deel 1. Voor getroffenen

Het NAH Masterplan deel 1. De expert dat ben je zelf
Inkijkexemplaar

Heb jij niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Heb jij te maken met de gevolgen van dit hersenletsel en verlang je naar meer grip op je gezondheid en je leven? Wil je weer kunnen deelnemen in plaats van aan de zijlijn te staan? Word je keer op keer door je lijf pijnlijk teruggeroepen als je dingen onderneemt die jou vroeger geen enkele moeite kostten? Ben je door alle dagelijkse prikkels meer aan het overleven dan aan het leven? Of voel je je alleen met alle uitdagingen die leven met hersenletsel met zich meebrengt omdat er aan jou niets te zien is en mensen in je omgeving je niet begrijpen? Ben je het zat om patiënt te zijn? Dan is de kans groot dat het NAH Masterplan één van de belangrijkste boeken in je leven wordt.

Mensen met hersenletsel krijgen of geen afdoende hulp, of worden overladen met hulp, bijvoorbeeld vastgelegd in vaste zorgpaden en routines. Daarbij wordt niet altijd voldoende gekeken naar wat de patiënt zelf wil en waar zijn focus ligt. Hersenletselzorg is complex: zo wordt vaak ook in behandelsetting gedacht. Alles moet multidisciplinair worden aangepakt.

Annet Wielemaker en Zita Schwab willen met dit boekje mensen met hersenletsel  aansporen om terug te gaan naar de basis: wat wil JIJ als getroffene? In de volgende boekjes nemen zij ook de mantelzorger, docent en de werkgever mee in de wereld van hersenletsel.

Met dit boek willen de auteurs mensen met hersenletsel laten zien dat zij zelf grote invloed kunnen hebben op hun eigen toekomst en hen aansporen om te doen wat wel werkt. Laat je inspireren in plaats van frustreren zodat hersenletsel een bijzaak kan worden, iets waar je mee kunt leven. Durf keuzes te maken. Je bent expert over jezelf! De inzichten, praktische tips, handvatten en ‘stof tot nadenken’ in dit boekje kunnen je hierbij helpen.

Deel 1 – Publicatie december 2020 – ISBN 9789083072203